2019 YILINDAN BERİ İLÇEMİZDE GÖREV YAPAN KAYMAKAM AKYÜZ BUGÜN AYRILIYOR ZİLE’NİN YENİ KAYMAKAMI ÇAĞLAR TEKİN

 

Mersin ili Tarsus ilçe Kaymakamlığı’na  27 Ocak 2024 tarihli kararname ile atanan İlçemiz Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ 9 Ağustos 2019 tarih ve 12397 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İlçemiz Kaymakamlığına atanmış ve  ilçemizde göreve başlamıştı. Kaymakam Akyüz, 1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl açılan kaymakam adaylığı yazılı sınavını kazanarak Sakarya Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. University of Leicester da 1 yıl yabancı dil eğitimi aldı. Kaymakamlık kursunu müteakip 2006 yılında Han Kaymakamlığı’na atandı. Mütakiben Ağrı Tutak Kaymakamlığı, Bayburt  Vali Yardımcılığı, Mahmudiye Kaymakamlığı ve Mut Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. İyi derecede İngilizce bilen Kaymakam Mehmet Ali Akyüz evli ve üç çocuk babası. Kaymakam Akyüz bugün Zile Kaymakamlığı görevinden ayrılıyor.

       İlçemiz Kaymakamlığı’na 27 Ocak 2024 tarihli kararname ile atanan yeni Kaymakam Çağlar Tekin, 1988 yılında Erzurum'da doğdu. İlköğretim ve Lise öğrenimini Erzincan'da tamamladı. 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

       2013 yılında Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişi Yardımcılığı sınavını kazanarak aynı Bakanlıkta göreve başladı. 2014 yılında yapılan Kaymakamlık sınavını kazanarak 04.03.2015 tarihinde Erzincan Valiliği’nde Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliğine intisap etti. Kaymakam Refikliği Stajını Trabzon Vakfıkebir ve Erzurum Oltu ilçelerinde yaptı. Mülkiye Teftiş Stajını İçişleri Bakanlığı Merkez teşkilatında tamamladı. Mersin'in Çamlıyayla İlçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. İngiltere'nin Liverpool şehrinde yurtdışı stajını tamamladı. Gülşehir Kaymakamlığı, Başyayla Kaymakamlığı ve Şenkaya Kaymakamlığı görevlerinde   bulunan  Kaymakam  Tekin,  20,08,2021 tarihli ve 2021/412 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı  Atama  Kararnamesi ile Kurtalan Kaymakamlığı'na atandı.

       24  Ağustos  2023  tarihli  Resmi  Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişi olarak atanan Çağlar Tekin 27  Ocak  2024  tarihli  kararname  ile Zile Kaymakamlığı’na atanmıştır.