ZİLE FESTİVALDE HALKIN YOĞUN KATILIMIYLA MUHTEŞEMDİ UZUN ZAMANDAN BERİ BU TÜR ETKİNLİKLERE HASRET ZİLE DE, GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE BÜYÜK COŞKUYLA TAMAMLANDI

 

 İlçemizde uzun zamandan  beri  yapıl-mayan, Zile  geleneksel  kiraz  festivali 24-26  Haziran  2022  tarihleri  arasında 3 gün boyunca birlik beraberlik  içerisinde kaynaşan  halkın yoğun  katılımıyla  ve  coşkuyla tamamlandı.

       24     Haziran    Cuma    akşamı   saat 20:00'de  gerçekleştirilen  açılış  konuşmaları ve  konserler  ile  başlayan  festival  26 Haziran   Pazar   günü   belediye   bağında düzenlenen kiraz ve bat yarışması ile sona erdi.

        Zile Belediyesi önünde iki  gün boyunca  devam  eden  festival   coşkusunun  ilk gününde    halk    oyunları    gösterileri   ve  Ömer  Gürsoy sahne aldı. Festival  boyunca  vatandaşlara kiraz ve çeşitli  ikramlarda  bulunularak   keyifli   ve  dopdolu   bir   gün  geçirmeleri sağlandı.

 

       Üç gün süren festivalin ikinci gününde, Garip Bülbül  Neşet  sinema  filmi  oyuncuları Halk Müziği,  sanatçı  Mine  Geçili  şarkılar seslendirdi.

       Festivalin   final  gününde  gerçekleştirilen en iyi bat  ve  kiraz  üreticisi  yarışmalarında  dereceye  girenlere  ödüllerini  Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın takdim etti.

 “Çok  renkli,  çok  sesli  bir festival geçirdik”      

       Üç gün  süren  festivali  değerlendiren Zile   Belediye    Başkanı    Şükrü   Sargın, açıklamasında    “Göreve       geldiğimizde pandemi nedeniyle  2  yıldır  gerçekleştire-mediğimiz, 7 yıldır yapılmayan Geleneksel Kiraz Festivali'ni yapmış olduğumuz etkinlikler ve konserler ile büyük bir heyecan ve katılımcıların    coşkusuyla     tamamladık. İlçemiz için çok değerli olan Türkiye'nin en kaliteli,  Zile  Kiraz'ının  tanıtımı  açısından ilçemize  ve  ilçe  tarımına  fırsatlar  sunan festival yıllardır hep Haziran  sonu  düzenleniyor.   Bu  güzel  geleneğin  bir  parçası olmaktan her zaman mutluluk duyuyorum. Anadolu'nun    adeta    bir    mozaiği   olan ilçemizde, çok renkli, çok sesli  bir  festival geçirdik. 

        Zileli  hemşerilerim   ve  Zile  dışından gelen konuklarımızı da memnun edebilmiş, bu sıkıntılı günlerde  biraz  da  olsa onlara sıkıntılarını   unutturabilmişsek   ne   mutlu bize” dedi. 

       Bat yarışması  sonucunda  birinciciliği Nesrin Narin, ikinciliği Niger Karslıoğlu  ve üçüncülüğü  de    Nuray    Korkut    alırken mansiyon ödülü Nejla Efkarlıoğlu ile Hatun Dülsoy'a verildi. Kiraz yarışması sonucunda birinciliği Arzu Uygun, ikinciliği Mustafa Yünipek ve üçüncülüğü de  Dursun Tuğlu-oğlu  alırken,  mansiyon  ödülü  Emin Kor-kut'a verildi.