EVRENKÖY KÖYÜ DEPREM BÖLGESİNE 2 KAMYON YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİ

 

Ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis olmak üzere 10 ilimizde yıkıcı sonuçlara yol açmıştır. 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17'de  meydana gelen 7,7 ve aynı gün öğle saatlerinde meydana gelen 7,6 şiddetli deprem felaketinin ardından tüm yurtta halkımız tek yürek olarak kenetlendi ve  yardım seferberliği başlatıldı.

       Evrenköy köyü muhtarı Bekir Keskin  ve Evrenköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Halim Ütücü öncülüğünde 2 kamyon gıda ve ihtiyaç malzemeleri yardım olarak toplandı, deprem bölgesine gönderildi ve halen yardım toplama faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

       Evrenköy köyü muhtarı Bekir Keskin yaptığı açıklamasında "Yurdumuzda meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremi duyar duymaz hemen harekete geçtik. Köyümüz dernek başkanı Halim Ütücü ile birlikte yardım toplama işini organize ettik. İlk olarak gıda ve ihtiyaç maddeleri topladık ve köyümüz halkından Akay Nakliyat sahibi Çağlar Akay'ın kamyonu ile hiç bir ücret ödemeden Hatay'daki  ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırdık. İkinci yardımımız yakacak ağırlıklı oldu.

Evrenköy halkının özverili çalışmaları ile bir kamyon odun topladık, bunun yanısıra hayvan yemleri de koyduk.  Gene Çağlar Akay'a ait  ikinci kamyonumuzu da Maraş'taki ihiyaç sahibi depremzedelere  götürüp teslim ettik.

       Zile Kaymakamlığı tarafından deprem bölgesine gönderilen bir tanker akaryakıt için muhtarlığımız ve derneğimiz olarak 55 bin tl. nakit yardım toplayıp katkı sağladık. Şu an itibariyle yardım toplama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Deprem anından itibaren tüm Türkiye canla başla çalıştı. Ülke olarak tek yürek olduk bu felaketinde üstesinden geleceğiz, biz büyük bir devletiz" dedi.

       Bizde diyoruz ki birliğimiz dirliğimiz daim olsun, elbette bu zorluğu da el birliğiyle aşacağız. Fakat ülkemizin bir daha bu tür acıları yaşamaması için, Adıyaman örneğinde olduğu gibi yakınındaki belediye binası dahil binalar tuzla buz olurken, Kommagene Kültür Merkezi'nin camlarının bile kırılmaması ve sapasağlam ayakta kalabilmesi, yapılması gerekeni özetliyor. Umarız  bundan sonra sadece aklın ve bilimin ışığında çalmadan, çırpmadan şehirler ve binalar inşa edilir ve bu gibi acılara fırsat verilmez. Yoksa felaketten sonra müteahhit tutuklamak yitip giden bir tane canımızı geri getirmiyor.