1989 – 2024 35 YIL

 

ZİLE’NİN EN BÜYÜK MAHALLESİNDE 35 YILDIR KESİNTİSİZ MUHTARLIK GÖREVİNİ YÜRÜTEN

MUHTAR MEHMET NARİN BU SEÇİMLERDE MUHTAR ADAYI OLMADI.

YENİ MUHTAR GÜLER SAVAŞTAN MEHMET NARİN’E PLAKET

     1989 yılından bu yana ilçemizin nüfusu en kalabalık olan Yunus Emre Mahallesi muhtarlığı görevini yürüten muhtar Mehmet Narin, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde muhtarlığa aday olmadı.

Yunus Emre Mahallesi eski muhtarı Mehmet Narin, 35 yıldır yürüttüğü muhtarlık görevi ile ilgili yaptığı açıklamasında;

 

 

“1952 yılında Zile'de doğdum. Öğrenimimi Zile'de tamamladım. Askerlik öncesi erkek kuaförlüğü mesleğine başladım ve 1972-1973 yıllarında askerlik görevimi tamamladım.

Askerlik dönüşü            erkek kuaförlüğü mesleğime  devam ettim. 1989 mahalli seçimlerinde Yunus Emre Mahallemize muhtar seçildim. 1989 – 2024 arası kesintisiz 35 yıl Yunus Emre Mahallesi’nde muhtarlık görevini yürüttüm. Muhtarlık görevimin yanı sıra 4 yıl TEMA Vakfı Temsilciliği, 9 yıl TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ Zile Şubesi Başkanlığı ve Zile'mize katkılar sağlayan sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik ve üyelik görevleri aldım. Mahallemizin büyük olması nedeni ile kiralamış olduğum muhtarlık yazıhanemi sürekli açık bulundurarak mahalle halkımıza hizmet verdim. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.

Muhtarlık görevim süresi içerisinde yaptığım hizmetleri sıralayacak olursak, 1990 yılında mahalle halkımızın da katkıları ile Zile-Hasanağa Köyü yolunda 3900 adet çam fidanı dikilmesi ve bu alana "Yunusemre Mahallesi Hatıra Ormanı" isminin verilmesini sağladım. Yıl 2024 buradan, Hasanağa köyü yolundan geçerken diktiğimiz çam fidanlarının ormana dönüşmesini görmekten gurur duyuyor ve duygulanıyorum.

3 yıl boyunca mahallemizde maddi durumu iyi olmayan 75 çocuğumuzun sünnet organizasyonunu yaptım, toplu sünnetlerin yasaklanması nedeni ile bu organizasyona ara verdim.

Mahallemizde bulunan Yavus Selim-Naci Giray İlkokulu’nun bakım ve tamirat işlerini üstlenerek, okul yöneticilerince "Çevre Bilinci" ödülü aldım.

Mahallemizde evlerde yaşanan düşük voltaj ve elektirik kesintileri konusunu gündeme taşıyarak, Yunusemre Camisi yanına yeni bir trafo yapılmasına katkıda bulundum.

Mahalle Halkımızın talepleri doğrultusunda Belediyemizle işbirliği yaparak, Dinçerler, Muhsin Yazcıoğlu ve Şehitler Parkı’nın yapımı için katkıda bulundum.

Mahallemizin ihtiyacı olan bir Sağlık Ocağı yapılması için hayırsever Dinçerler ailesiyle görüşmeler yaparak, Dinçerler Sağlık Ocağı'nın mahallemize kazandırılmasına katkıda bulundum.

Hayırsever Dinçerler Ailesinin mahallemize yaptırmış olduğu üniversite, okul, sağlık ocağı ve park yapımına katkılarından dolayı mahalle halkımız adına törenle şükran plaketimizi sundum.

Tüm kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile barışık oldum ve güzel ilşkiler kurmaya çalıştım.

Muhtarlık bürosu açarak, nüfus ideresinden aldığım özel yetki ile yerleşim yeri belgesini bilgisayar ortamından verilmesini sağladım ve mahalle halkımızın işlerini kolaylaştırdım. Vermiş olduğum hizmetlerden dolayı herhangi bir ücret almadım.

Mahallemiz girişine adreslerin kolay bulunabilmesi için cadde ve sokakları gösteren panolar yerleştirdim ve 24 saat ulaşılabilecek cep telefonumu paylaştım.

Mahalle halkımıza sık sık ziyaretlerde bulundum. "ÇAT KAPI MUHTAR" olarak haber oldum.

Yunusemre camii yanına mahallemizin ihtiyaçlarını göz önune alarak Gençlik Merkezi adı altında çok amaçlı, hayır sahiplerinin yardımıyla bu tesisi bitirdim, hizmete açıldı. Bu Yunus Emre Gençlik Merkezi’nde bulunan hizmet büromuzda ;70-80 kişilik cenaze taziye evi, toplantı odası, çay ocağı, kütüphane, bayanlar için oda, bay bayan vc, anne odası, gasilhane ve morg bulunmaktadır.

      Unutmayalım ki bu görev bitmeyecek. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.

      Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı çok çalışmayı, azmi, fedakarlığı ve en önemlisi yaptığın işi çok sevmeyi  gerektirir” dedi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde Yunus Emre Mahallesi muhtarı seçilen Güler Savaş, eski muhtar Mehmet Narin’e mahalleye yaptığı hizmetlerin anısına plaket takdim etti. Muhtar Güler Savaş yaptığı açıklamasında “Eski muhtarımız Mehmet Narin yaptığı hizmetlerin karşılığı olarak 35 senedir kesintisiz aynı mahallede halkın memnuniyeti ile muhtar seçilerek büyük bir başarıya imza atmış ve bu görevi layıkıyla yürütmüştür. Bu seçimde beni tercih edip muhtar seçen mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Eski muhtarımız Mehmet  Narin’in kullandığı muhtarlık yazıhanesini ben devralarak kiraladım. Bu bir bayrak yarışıdır, ben de aynı azim ve gayretle mahallemize yakışır bir şekilde hizmet edeceğim” Dedi.